עבדיו של הדוד סם: משרתים משועבדים בצבא ארצות הברית מהקמתה ועד למלחמת האזרחים

ד"ר יואב חמדני / האוניברסיטה העברית בירושלים, אוניברסיטת תל אביב

ההרצאה זמינה כעת ביוטיוב!

Yoav Hamdani 1.6.23 Pic

ההרצאה תסביר כיצד הפך צבא ארצות הברית ל״צבא מחזיק עבדים״ בעשורים הראשונים להקמתו, ותעקוב, בין היתר, אחר הנסיבות הפוליטיות, הביורוקרטיות והמשפטיות שהובילו להיווצרות מערך העבדות הצבאית, כמו גם במנגנונים המוסדיים ובאלימות המתמדת שאיפשרו וליוו את התפשטותה. ההרצאה תציג ניתוח מאקרו של השעבוד הצבאי על ידי שימוש במדעי הרוח הדיגיטליים ובכלים חישוביים – בעיקר, בניה ומידול של מסד נתונים מתוך תלושי שכר של קצינים. חשיפת ההיסטוריה של ״העבדים של הדוד סם״ מדגישה את הממד הלאומי של העבדות ואת האחריות של הממשל הפדרלי להתפשטותה ומימונה. בעוד העבדות לרוב נתפשת כמוסד אזורי, נחלתן של מדינות הדרום ובאחריותם של אינדיבידואלים בעלי עבדים, המחקר מנכיח את העבדות כמוסד לאומי. הוא מראה כי משרתים משועבדים, נשים גברים וילדים, היו נוכחים כל הזמן בצבא ארצות הברית בשעה שהוא הרחיב את והגן על גבולות האימפריה שבדרך.

יום חמישי, 1 ביוני 2023, בשעה 12:15, חדר מס' 134, אגף הספריה החדש, אוניברסיטת חיפה