Select your language

מדריך הרשמה למחקר מקדים, השלמות לתואר שלישי - תשפ"ה

חברי הועדה החוגית: ד"ר אורי אמיתי (יו"ר), ד"ר צור שלו

תנאי קבלה

מסלול מחקר מקדים מיועד למועמד.ת אשר סיימ.ה את הלימודים לתואר שני במסלול ללא תזה, או שציונה.ו בתזה אינו עומד בציון הנדרש לקבלה ללימודי תואר שלישי (כמפורט בתקנון לימודי תואר שלישי).

הנחיות להגשת מועמדות

על מועמד.ת המבקש.ת להירשם ללימודי מחקר מקדים, והינו.ה בעל תואר "מוסמך" ללא תזה, להגיש את המסמכים הבאים:

1. גליונות ציונים מהתארים הקודמים (ראשון ושני)
2. מכתב ובו מפורט נושא התזה.
3. מכתב הסכמה מפורט מהמנחה עם אמירה ברורה על פוטנציאל למחקר עתידי לדוקטורט.

מבנה הלימודים

במסגרת לימודי מחקר מקדים, יהיה על התלמיד.ה לעמוד בתנאים הבאים:

1. הגשת הצעת מחקר לתזה וקבלת אישור מועדת המ"א החוגית לא יאוחר מסוף הסמסטר הראשון ללימודים.
2. הגשת עבודת הגמר המחקרית (תיזה) בתום שנת הלימודים.
3. במידת הצורך, השלמת קורסים בהתאם להוראות המנחה, וועדת המ"א והדוקטורט החוגיות.

הערות

- מועמד.ת המבקש.ת להירשם ללימודי התואר השלישי בחוג השונה מחוג לימודיו.ה לתואר "מוסמך" וכתב.ה עבודת גמר מחקרית, י.תידרש לעמוד בכל תכנית השלמות ובדרישות אקדמיות אשר תוטלנה עליו.ה על ידי הוועדה החוגית ללימודי התואר השלישי.

- משך הלימודים הנורמטיבי במסלול לימודי מחקר מקדים לתואר שלישי הינו שנה אחת בלבד. חריגה מכלל זה טעונה המלצת המנחה, יו"ר הוועדה החוגית ללימודי תואר שלישי ואישור הדיקן ללימודים מתקדמים.

- התיזה במחקר המקדים צריכה להיות בעלת קשר ישיר למחקר הדוקטורט.

- סיום לימודי מחקר מקדים לתואר שלישי אינו מהווה קבלה אוטומטית ללימודי תואר שלישי. המועמד.ת י.תגיש את מועמדותו.ה והוועדה החוגית ללימודי תואר שלישי תמליץ בפני הדיקן ללימודים מתקדמים האם לקבל את המועמד.ת ללימודי תואר שלישי.